Jubelkurs i Svolvær

Nordland tannlegeforening feirer sitt 75 års-jubileum i år. Det ble solid markert med et «Jubelkurs» den 22. – 24. mai i Lofoten kulturhus i Svolvær – et flott og anvendelig kulturhus som var åpnet bare noen uker tidligere.

Berit og Leif Arne Heløe på åpningen av Nordland tannlegeforenings «Jubelkurs» i Lofoten kulturhus. Leif Arne Heløe holdt åpningsforedraget «Fra tanntrekker til helsearbeider».

Det kom over 120 deltakere fra hele landet til Lofotens hovedstad. Fagprogrammet hadde stor spennvidde, med forelesninger om ulike aspekter med tilknytning til odontologisk virksomhet i vid forstand: Det startet med et historisk eksposé, etterfulgt av informasjon om manuell terapi og kjemiske farer på klinikken. «Tannfilosofi», arbeidsglede og psykologi i arbeidssituasjonen var blant temaene neste dag. Det var også en dentalutstilling i forbindelse med arrangementet, kalt «Havgapet 09».

På ettermiddagene var det rikelig tilbud om uteaktiviteter, slik som fjelltur, kajakkpadling og vandring blant Henningsværs mange pittoreske attraksjoner. Det var også tilbud om kaivandring i Svolvær i regi av det entusiastiske vertskapet for arrangementet. Også været var vennlig stemt, og midnattssolen var nesten på plass.

Padletur var en del av de mange aktivitetene som ble tilbudt under «Jubelkurset». Her ankommer deltakerne Kalle gamle handelssted; litt våte og slitne, men fornøyde.

Tekst og foto:
Nils RoarGjerdet